Melissa

Melissa kan je het best laten omschrijven door haar familie, vrienden en collega's, omdat zij zichzelf al snel tekort zou doen in haar eigen beschrijving.

Wij omschrijven haar als lief, geduldig eerlijk en Rotterdams recht voor zijn raap! Heerlijk!

Melissa is geboren en getogen in Rotterdam, maar woont alweer 12 jaar in Rozenburg. Zij is half Nederlands, half Kaapverdiaans. 

Ik ben Melissa Almeida, 32 jaar en moeder van 2 dochters: Devon, 15 jaar. Lanysa, 11 jaar en een zoon Dysigne van 5 jaar.

Voor de oplettende lezer: Ik was inderdaad een tienermoeder! Laminta was in die tijd ook al mijn kraamverzorgende, maar daarvoor waren wij al vriendinnen.

 

Ik heb geen achtergrond in de kraamzorg, maar ik heb wel leuke en minder leuke ervaringen opgedaan in de detailhandel, horeca en beauty-branche. Als medewerker, leidinggevende en onderneemster. Ik ben erachter gekomen dat ik een echte teamplayer ben en mijn passie ligt bij het werken voor en met mensen. Servicegerichtheid en klantvriendelijkheid staan bij mij hoog in het vaandel. Deze kwaliteiten kon ik niet benutten als Assistent Supermarktmanager bij mijn vorige werkgever. Laminta en haar team konden wel wat hulp gebruiken bij Gewoon kraamzorg & Natuurlijk Gewoon en zo ontstond de geboorte van het idee ‘Melissa komt Gewoon bij het team’

 

Melissa: Door mijn ervaringen privé weet ik dat vrouwen niet altijd even goed geïnformeerd worden over welke keuzes er zijn, maar het regelmatig voorkomt dat de keuze (ongemerkt) voor hun gemaakt zal worden. Ik sta volledig achter de visie van Gewoon Kraamzorg doordat zij ieder gezin als een persoonlijk verhaal bekijken. Zij maken geen keuze voor hun cliënten, maar informeren hun over alle opties die er zijn zodat de cliënt haar keuze weloverwogen kan maken. 

Zelf probeer ik op de achtergrond te werken om dit voor de meiden op de vloer mogelijk te maken. Ook ben ik een vast gezicht waar zij op terug kunnen vallen. Mijn passie ligt dan ook bij het personeel ondersteunen. Naast deze werkzaamheden sta ik regelmatig in de winkel Natuurlijk Gewoon en verdiep me graag in alle werkingen en combinaties van kruiden. 

 

Privé:

Bij mijn eerste bevalling kreeg ik helaas een totaal ruptuur, wat vrij heftig was om mee te maken, maar gelukkig is alles goed gekomen. Door deze ervaring heb ik bij mijn tweede kind wel gekozen voor een sectio. De angst voor een herhaling van de totaal ruptuur overheerste bij mij alles. De sectio is prima verlopen en ik was weer een ervaring rijker, maar kwam tot de conclusie dat vaginaal bevallen toch echt mijn voorkeur had.

Bij mijn derde zwangerschap kreeg ik dus wederom de keuze voor een sectio of vaginale bevalling en ben ik gegaan voor de keuze die het best voelde! Na een sectio is vaginaal bevallen namelijk gewoon mogelijk! Toch heb ik lang getwijfeld, omdat deze keuze ook risico’s met zich mee brengt en het mij een gevoel gaf van kiezen tussen “twee kwaden”. Ik ben dus alle gesprekken aangegaan met professionals en mijn omgeving waarna het voor mij veilig voelde en dat bleek. Mijn derde kind is zonder complicaties op de “normale” manier ter wereld gekomen ondanks hij een sterrenkijker was.

 

"Vrouwen moet bewust en geïnformeerd de juiste keuze voor zichzelf kunnen maken! Deze bevalling kan je maar 1 keer doen, wij willen je helpen om hier met een prettig gevoel op terug te kunnen kijken". 

 

Begin november 2020 heb ik een warm welkom gehad van de groep lieve meiden/collega’s. Je kunt mij vinden in de winkel en zal ik de telefoon ook geregeld opnemen. Ik zal voornamelijk achter de schermen werkzaam zijn zodat de kraamverzorgenden al hun tijd en energie in hetgeen kunnen stoppen, waar hun passie ligt en waar ze in uitblinken, namelijk in hun gezinnen!