Laminta

Laminta is de eigenaresse van Gewoon Kraamzorg. Een Rotterdamse nuchtere meid. Zij begon in de thuiskraamzorg waar zij de nodige ervaring opgedaan heeft, maar ging al snel leerlingen begeleiden, informatie avonden voor aanstaande ouders verzorgen en deed ervaring op in de kraamhotels in Rotterdam. Omdat het lastig is verder te ontwikkelen in de kraamzorg ging zij op zoek naar een nieuwe uitdaging in haar vak en kwam zo terecht in het Sophia kinderziekenhuis op de afdeling verloskunde.

Hier leerde zij veel over aandoeningen en afwijkingen bij zowel moeder als kind. Ook werkte zij hier nauw samen met de lactatiekundige waarmee zij dezelfde visie deelde: Zo natuurlijk mogelijk! Ja zelfs in het ziekenhuis. In het Sophia was er meer dan genoeg uitdaging omdat hier ook premature kindjes geboren worden. Zo werd zij de ” handkolfster” genoemd omdat zij gedreven was om prematuur bevallen moeders met hun productie te helpen. Mede hierdoor ging zij de opleiding klinisch kraamverzorgende waardoor zij zich kon verdiepen in de medische kant van de kraamzorg en is gespecialiseerd in borstvoedingsproblemen.

Laminta is na haar jaren in het Sophia nog werkzaam geweest in tweedelijns ziekenhuizen en geeft les en begeleiding aan toekomstige kraamverzorgenden.

Priveleven:

In haar privéleven is Laminta al heel wat jaartjes getrouwd en heeft 2 bengels en een engel. Laminta; een kindje krijgen ging bij ons niet van een leien dakje. Na een aantal miskramen kregen wij onze dochter Julia in 2011.

Haar bevalling zag zij niet als een positieve ervaring. Ik belande in het ziekenhuis omdat ik het gevoel had dit niet aan te kunnen, maar toen eenmaal mijn dochter op mijn buik lag was het me alle ellende waard.

In 2012 bleek zij opnieuw zwanger! Wat een welkome verassing was. Bij de 20 weken echo bleek haar zoon echter een aantal afwijkingen te hebben en is hij geboren met 22 weken zwangerschap.

Laminta; zoiets gebeurd altijd bij de broer van de bakker, maar zo bleek toch echt dat het ons ook kon overkomen. Het was een heftige periode, maar ik gebruik mijn ervaring nu om leerlingen te onderwijzen over hoe zij hun kracht kunnen inzetten om de periode na het verlies van een kind wat lichter te maken en ik heb vaak gesprekken met ouders die voor deze keuze staan of een nieuw kindje krijgen nadat zij een kind zijn verloren. Zo kan ik deze ervaring een positieve wending geven in mijn gevoel.

In 2015 beviel zij van een gezonde zoon Fender in bad.

Toen mijn verloskundige mij vroeg om mijn droombevalling te beschrijving ging ik lachen.. onthoud ik werkte in het Sophia kinderziekenhuis waar je een hoop medische bevallingen ziet.

Ok komt ie dan hè zei ik: ik wil graag Snachts bevallen in maximaal 3 uurtjes in bad. Jij moet er zijn, mijn man en mijn zus. Ik wil gedimd licht en een muziekje op. Er moet gelachen worden en ik wil zelf mijn baby pakken en de navelstreng doorknippen. Zo goed? Ja helemaal goed zei mij verloskundige.. dat het in de nacht gebeurd kan ik niet regelen maar de rest komt goed! Ik rolde nog even met mijn ogen…

En zo geschiedde mijn zoon werd begin van de nacht in bad geboren na 2uur weeën. En werkelijk alles wat ik beschreven had is gebeurd. Een droombevalling!

Visie:

Sindsdien is mijn visie op het gehele proces veranderd. Ik wil vrouwen in hun kracht laten baren. Ik wil hun wensen en behoefte weten en mijn hele houding is een stuk relaxter geworden. Met dank aan mijn verloskundige die ik nog regelmatig om advies vraag als het over natural parenting gaat.

Huid op huid, warmtezorg, zo natuurlijk mogelijk en gewoon zijn de woorden die Laminta drijven. Zij vind eigenlijk niks “gek” door alle verschillende mensen en situaties die zij heeft meegemaakt in de jaren. Daarbij vind zij dat de zorg in de flow van een gezin moet passen. En dat stapje extra doen is nooit een probleem. Laminta; even een maaltijd bereiden, een luisterde oor of een knuffel vind ik heel gewoon. “Kort” samengevat komt daar de naam Gewoon Kraamzorg vandaan.

Rol bij Gewoon Kraamzorg:

Laminta spreek je altijd een keer aan de telefoon. De meeste intakes worden door haar uitgevoerd zodat zij goed ik kaart kan brengen wat de wensen van het gezin zijn. Ook komt zij regelmatig in gezinnen even buurten om te kijken hoe het gaat En te zien of haar expertise nog ingezet kan worden. Bij voedingproblemen is zij aanwezig voor overleg of komt zelf langs om mee te kijken en een persoonlijk plan van aanpak op te zetten.
Ook in medische casussen en bij bevallingen is Laminta regelmatig aanwezig. Als er een korte aflos noodzakelijk is zou het ook zomaar kunnen zijn dat zij een aantal dagen in jullie gezin aanwezig is.

Door het volste vertrouwen in “Mijn meiden” en alle scholingen en begeleiding die zij ondanks hun diploma nog krijgen kan ik een stap terug gaan doen en me achter de schermen met de broodnodige dingen bezig houden. Natuurlijk zou ik nooit van de werkvloer af kunnen, want kraamzorg is nu eenmaal mijn passie! Ik werk niet als kraamverzorgende, Ik BEN een kraamverzorgende!