Pasgeboren baby's hebben vaak nog moeite om zich op temperatuur te houden. Een goed mutsje (liefst wol en zijde stikmutsje) is daarom noodzakelijk. Net als 2 metalen kruiken. 

Als een kindje onder de temperatuur van 36,5 komt zal de baby in eerste instantie altijd een uur huid op huid komen bij papa of mama. Als hierna de baby nog niet voldoende is opgewarmd dan zullen we kruiken en dekentjes in de wieg bij de baby leggen zodat deze goed opgewarmd kan worden en de energie niet verloren gaat aan opwarmen, maar kan gaan naar de belangrijke dingen als energie voor voedingen of groeien. 

Ook als de baby dus niet voldoende groeit in gewicht kunnen kruiken standaard noodzakelijk zijn zodat we de baby helpen om zijn energie te sparen. 

Een te lage temperatuur kan ook wijzen op andere complicaties. Als wij kruiken tot onze beschikking hebben kunnen we dus nagaan of de baby een onderliggende complicatie heeft of simpelweg nog even moet wennen aan buiten de buik zijn.

De veilige kruiken zijn altijd de metalen kruiken met schroefdop! Hiervan moet je er dus 2 in bezit hebben. Krijg je de kruiken te leen van iemand? Vul de kruik dan altijd even met water, draai de dop goed aan en rol de kruik over het aanrecht op te kijken of deze lekt. 

Lekt de kruik? Dan moet waarschijnlijk het rubber in de dop vervangen worden.

Wil je nieuwe goedgekeurde kruiken aanschaffen? Dan verkopen wij deze bij natuurlijk gewoon op Deze pagina.