In hoeverre de kraamzorg bij de bevalling betrokken is ligt aan de keuze van de locatie.

Als je in het ziekenhuis bevalt zal daar hoogstwaarschijnlijk personeel van het ziekenhuis assisteren.

Heb je gekozen om thuis te bevallen? Dan ontvangen wij graag een melding als de verloskundige heeft geconstateerd dat jij aan het bevallen bent, de zogeheten “rommelmelding”.

Dit om te zorgen dat jouw kraamverzorgende al paraat staat om te komen assisteren.

De verloskundige zal ons na jouw rommelmelding tijdig bellen om bij de bevalling te assisteren. Zo werkt jouw geboorteteam optimaal samen!

 

 

 

Wij zetten bij de bevalling alle materialen voor de verloskundige klaar en steunen je gedurende de bevalling als dit gewenst is of houden ons rustig op de achtergrond.

Tijdens het persen heeft de verloskundige handschoenen aan en geven wij alle spullen aan zodat zij "steriel" blijft en we kans op infectie zo minimaliseren.

Bij eventuele complicaties zullen wij hand in hand samenwerken met de verloskundige om alles tot een goed eind te brengen. Onze kraamverzorgenden zijn dan ook allemaal KCKZ geregistreerd en krijgen zeer regelmatig scholing in acute verloskunde. 

 

De kraamverzorgende zal nog minimaal 2 uur na de geboorte bij je blijven om je te helpen bij het voeden, jou en je kindje te controleren en aan te kleden. Verder zal zij je helpen bij het douchen of wassen en zal je in een opgeruimd huis achterlaten met de informatie die je nodig hebt om de rest van de uren zelfverzekerd door te komen tot zij weer aanwezig zal zijn.

 

Wat jullie wensen zijn tijdens de bevalling is makkelijk vast te leggen in een geboorteplan.

Zo is het voor iedereen die aanwezig is bij de bevalling duidelijk wat jullie wensen zijn. Dit kan de kraamzorg erg helpen in haar rol en zo toezien dat alles rondom de bevalling verloopt zoals jullie dit graag willen.

 

Wij hebben ruime ervaring in zowel klinische, poliklinische en thuisbevallingen waaronder veel badbevallingen!