Onze kraamverzorgenden bieden zorg in elke denkbare situatie.

Voor een persoonlijk plan houden wij dan ook graag een uitgebreid intake gesprek tussen de 32 en 35 weken zwangerschap.

Welke aanpak zien jullie voor je? Wat voor type kraamverzorgende past het beste bij je?

We komen vooral kennismaken en niets controleren! Wij zijn niet van de baby politie, maar wij zijn er om jullie te helpen :) Tips hebben we altijd als hier vraag naar is.

Voor vragen rondom Natuurlijke kraamzorg kunnen wij jullie altijd verder op weg helpen. Zo kunnen we zien wat precies bij jullie gezin past en zo geen basis pakket geven. Ieder is immers anders en dus heel Gewoon.

Bij een eerste kindje komen wij altijd gezellig even bij jullie langs en bij ieder opvolgend kind zal er een telefonische intake plaatsvinden.

Zijn er bijzonderheden? Dan komen wij ook graag langs! Op deze manier kunnen wij je wensen over de kraamweek van tevoren duidelijk noteren in je persoonlijk zorgplan. Hierbij zullen wij kijken welke kraamverzorgende het best bij de wens van jullie gezin en situatie aansluit.

 

 

Elk gezin in Nederland heeft recht op minimaal 24 uur zorg in de eerste 8 dagen.

Aan de hand van jouw persoonlijke situatie kijken wij of dit bij de situatie aansluit of dat meer uur gewenst is.

De basiszorg uren zijn bij borstvoeding 49 uur en bij kunstvoeding 45 uur voor 8 dagen.

 

De kraamverzorgende zal in overleg met de verloskundige kijken of de van tevoren geïndiceerde uren nog aansluiten na de geboorte van jullie kind en deze eventueel aanpassen.

 

Alleen op medische indicatie en in overleg met de verloskundige kunnen wij meer dan de basiszorg van 45/49 uur per 8 dagen leveren of een 9e en 10e dag indiceren. Let op! De 9e en 10e dag zijn vaak alleen medisch noodzakelijke uren!