Bevalling

Bevalling

In hoeverre de kraamzorg bij je bevalling betrokken is ligt aan de keuze van de locatie. Als je in het ziekenhuis bevalt zal daar hoogstwaarschijnlijk personeel van het ziekenhuis assisteren.

Heb je gekozen om thuis te bevallen? Dan ontvangen wij graag een telefoontje als uw bevalling zich heeft aangediend, de zogeheten “rommelmelding” en zal de verloskundige ons hierna tijdig bellen om bij de bevalling te assisteren.

Wij zetten bij de bevalling alle materialen voor de verloskundige klaar en steunen je gedurende de bevalling als dit gewenst is of houden zich rustig op de achtergrond. De kraamverzorgende zal nog minimaal 2 uur na de geboorte bij je blijven om je te helpen bij het voeden, jou en je kindje te controleren en aan te kleden. Verder zal zij je helpen bij het douchen of wassen en zal je in een opgeruimd huis achterlaten met de informatie die je nodig hebt om de rest van de uren zelfverzekerd door te komen.

Wat jullie wensen zijn is makkelijk vast te leggen in een geboorteplan. Zo is het voor iedereen die aanwezig is bij de bevalling duidelijk wat jullie wensen zijn. Dit kan de kraamzorg erg helpen in haar rol en zo toezien dat alles rondom de bevalling verloopt zoals jullie dit graag willen.

Wij hebben ruime ervaring in zowel klinische, poliklinische en thuisbevallingen waaronder in waterbevallingen!